ArcPol

Informacje

Ocena
0
No votes yet
Lokalizacja
Cała Polska
Dolnośląskie
Telefon
+48 33 810 97 92

Priorytetem dla firmy ARC-POL MAKARONY jest jakość oferowanych makaronów. Zachowujemy najwyższe standardy w procesie produkcji. Obecnie ARC-POL MAKRONY legitymuje się certyfikatem FSSC 22000 w zakresie bezpieczeństwa produkcji żywności oraz certyfikatem ISO 9001 2009 w zakresie zarządzania jakością produkcji, magazynowania i dystrybucji. Posiadamy również własne laboratorium co pozwala mieć pewność co do jakości oferowanych przez nas produktów zawierających wyłącznie naturalne składniki.
ARC-POL MAKARONY jest producentem regionalnym, operującym w południowej połowie Polski – w pasie do Poznania, Warszawy i Lublina.
ARC-POL MAKARONY produkuje kilka linii produktów:
- Makarony 8-jajeczne – Krajanki i wstążki – tradycyjne produkty o dużej zawartości jaj, w smaku mocno przypominający domowy makaron. Krajanka to typowy makaron do zup, jest pakowana ręcznie. Wstążki z 40 % zawartością mąki durum nadają się zarówno do zup jak i do drugiego dania.
- Makaron Zagrodowy – Krajanka 6 jajeczna z jaj od kur z wolnego wybiegu. Jest to pierwszy w Polsce makaron produkowany z jaj od kur z wolnego wybiegu! Absolutna nowość, w sprzedaży od 5 miesięcy.
- Makarony 4-jajeczne – Krajanki i wstążki – tradycyjne produkty o najlepszej sprzedaży i rotacji w asortymencie ARC-POL MAKARONY. Produkty te są w pierwszej trójce najlepiej sprzedających się produktów makaronowych w południowej Polsce.
- Tortellini, ravioli i tortelloni - produkty należące do tzw. grupy suchych makaronów nadziewanych, liofilizowanych z nadzieniem : z mięsem, z serem, z serem i grzybami , z ricottą i szpinakiem. Ta grupa produktowa jest pod marką ARC-POL MAKARONY produkowana w Włoszech i w swojej kategorii produktowej są liderem rynkowym. - Makarony pełnoziarniste z pszenicy Durum i Makron orkiszowy – te makarony są łatwo strawne w myśl podobnej zasady, co w mąkach: im mniej oczyszczona mąka, z której przygotowany makaron, tym lepiej. Dlatego właśnie makaron razowy, czyli powstały z mielonej tylko jeden raz mąki wraz z otrębami zawsze będzie bardziej wartościowy od makaronu powstałego z mąki kilkukrotnie mielonej tzw. białej. Zwolennicy pieczywa razowego bardzo chętnie sięgają po tego typu makarony.
- Makaron z jaj przepiórczych - Jajka przepiórcze posiadają pełnowartościowe i łatwo przyswajalne białko i w porównaniu do kurzych więcej aminokwasów i mikroelementów, np. żelaza, miedzi, cynku oraz witamin z grupy B. Zawiera także fosfor, którego nie znajdziemy w jajku kury.
- Makaron z pszenicy Durum – ten typ pszenicy wymaga cieplejszego niż polski klimatu. Nasze makarony powstają z włoskiej pszenicy Durum i dzięki temu posiadają te same walory co słynne na całym świecie makarony z Włoch : są aldente czyli nie sklejają się po ugotowaniu ze względu na swoje właściwości m.in. wysoką zawartość glutenu. Mąka z pszenicy durum, zwana semoliną, jest bogatsza w białko, tłuszcze oraz witaminy i składniki mineralne niż zwykła mąka pszenna.
ARC-POL MAKARONY produkuje również makarony 2 jajeczne oraz bez-jajeczne (linia makaronów popularnych).
W tym roku firma otrzymała prawo do używania znaku-godła „Laur Konsumenta, Odkrycie roku 2019” .
W najbliższym czasie firma będzie prezentować swoje produkty na Międzynarodowych Targach Żywności i Napojów / World Food Poland w Warszawie w dniach 7-9.03.2019.
Zapraszam na naszą stronę www.arc-pol.com.pl oraz na facebooka m.in. do skorzystania z przepisów na nasze makarony.

Galeria