Tradycja i nowoczesność

Znalezione obrazy dla zapytania sertop logo

 

 

Czy wiesz, że nasze sery produkujemy od ponad 50- ciu lat, co oznacza, że już kilka pokoleń zajadało się nimi przy kuchennym stole? I to nie tylko smarując nimi kanapkę, ale także używając ich do  nadawania  kremowej  konsystencji  przygotowanym  w  domu  zupom  oraz  sosom.  Bo  tak,  dzięki odpowiednim  metodom  produkcji  nasze  serki  topione  podkręcają  nie  tylko  smak  chleba  i warzywnych sałatek, ale także zapiekanek i innych dań na ciepło.  
 
Co  poza  jakością  sprawia,  że  plasujemy  się  w  czołówce  najlepiej  sprzedających  się  serków topionych na rynku? Z pewnością nasza miłość do serków, którą przekazujemy dalej, we wszystkim, co  robimy!  Aby  zaspokoić  oczekiwania  naszych  klientów  ciągle  pracujemy  nad  coraz nowocześniejszymi metodami produkcji, z jednoczesnym zachowaniem tradycji – bo to ona właśnie jest dla nas najważniejsza. Poza serkami topionymi jesteśmy także producentem wyśmienitych serów smażonych np. Hauskyjzy, które coraz częściej są wykorzystywane w restauracyjnych i hotelowych kuchniach. W dużej mierze jest to spowodowane modą na lokalne produkty, do których z pewnością należą  sery  smażone,  jako  tradycyjny  produkt,  wytwarzany  od  wieków  w  śląskich  i  wielkopolskich domach.
 
Aby  sprostać  oczekiwaniom  naszych  konsumentów  staramy  się  tworzyć  nowe  rodzaje smaków  i  opakowań.  Zdajemy  sobie  sprawę  z  różnych  potrzeb  miłośników  serków  topionych  i dlatego w asortymencie naszych produktów można znaleźć serowe krążki z  trójkącikami serków do jednorazowego  wykorzystania,  a  także  kostki  tzw.  telewizorki,  z  których  chętnie  korzystają wielodzietne rodziny. Naszym hitem są jednak plastry serka topionego – nasz nowy produkt, który nie wymaga użycia noża. Z jego pomocą można  przygotować błyskawiczną kanapkę do pracy lub szkoły, a także  użyć  do  warzywnych  zapiekanek.  Zabezpieczająca  folia  chroni  ser  przed  wyschnięciem,  co zapobiega marnowaniu żywności.  
 
Stosowane przez nas technologie stwarzają możliwości uzyskania sera topionego o dowolnej konsystencji i zawartości tłuszczu , smarowności oraz smaku: od pikantnego do łagodnego. Ważnym aspektem  w  przygotowywaniu  dań  z  dodatkiem  serków  topionych    jest  fakt,    iż  nie  zawierają konserwantów, są wolne od glutenu i GMO. Stanowią za to cenne źródło wapnia.