JBB Bałdyga jest polską rodzinną firmą, założoną w 1992 roku w Łysych w województwie mazowieckim. Do dziś istnieje tutaj jej główna siedziba. W ciągu 30 lat działalności niewielki zakład mięsny przeistoczył się w jeden z największych, najbardziej innowacyjnych i najbezpieczniejszych przedsiębiorstw w branży mięsnej w Polsce. Dziś JBB to m.in. ponad 1700 wykwalifikowanych pracowników,  3000 nowoczesnych maszyn, 350 ton wyrobów gotowych na dobę oraz aż 26 000 m2 powierzchni produkcyjnej. Firma od lat stawia na automatyzację i innowacyjność produkcji oraz dbałość o środowisko naturalne.

 

Motywacją JBB do wdrażania innowacyjnych rozwiązań technologicznych, oprócz usprawnienia procesów produkcyjnych, jest właśnie zrównoważony rozwój i troska o środowisko naturalne. Zakłady produkcyjne JBB Bałdyga położone są bowiem w pięknej i czystej Kurpiowszczyźnie, na terenie Zielonych Płuc Polski, co jeszcze bardziej zobowiązuje do przykładania szczególnej wagi do otaczającej przyrody. Na przestrzeni ostatnich lat firma przeprowadziła szereg strategicznych inwestycji, których efektem jest ograniczenie wpływu zakładów na środowisko naturalne. Dzięki nim JBB ogranicza poziom zużycia energii elektrycznej w zakładzie, a także redukuje emisję fluorowanych gazów cieplarnianych o tzw. wysokim współczynniku globalnego ocieplenia. Stale podnosi też efektywność energetyczną. Od wielu lat inwestuje w modernizację zakładów produkcyjnych po to, by móc z czystym sumieniem powiedzieć, że JBB Bałdyga to firma przyjazna środowisku i dbająca o otaczającą  ją naturę.

Oprócz troski o  środowisko naturalne, JBB przykłada najwyższą wagę do dbania o swoich konsumentów. Od początku istnienia misją firmy jest produkowanie i dostarczanie wędlin i wyrobów o gwarantowanej jakości i bezpieczeństwie, spełniających oczekiwania klientów oraz wymagania obowiązujących przepisów prawa żywnościowego. Podstawę zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów JBB stanowią właściwe środki kontroli oparte o międzynarodowe standardy: „IFS Food – Standard do audytowania jakości oraz bezpieczeństwa produktów spożywczych” oraz „BRC Global Standard for Food Safety”.

 

Oferta JBB Bałdyga opiera się na ponad 200 pysznych produktach w ramach trzech marek tj. JBB, Masarnia u Józefa oraz Polanki. Dwie pierwsze to wysokiej jakości wyroby mięsno-wędliniarskie. Pod marką Polanki oferowane są z kolei pyszne parówki.

 

 

Misją Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „JBB” Import – Eksport Józef Bałdyga jest produkowanie i dostarczanie mięsa, wędlin i wyrobów wędliniarskich o gwarantowanej jakości i bezpieczeństwie, spełniających oczekiwania klientów oraz wymagania obowiązujących przepisów prawa żywnościowego.

 

  • Osiągnięcie tego celu jest realizowane poprzez:
  • dokładne rozpoznawanie potrzeb i oczekiwań klienta,
  • wprowadzenie, utrzymanie, rozwój oraz ciągłe doskonalenie udokumentowanego systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności,
  • stosowanie nowoczesnych rozwiązań technologicznych i stałe zapewnienie właściwego potencjału technicznego i organizacyjnego Zakładu,
  • staranne selekcjonowanie dostawców i doskonalenie współpracy z nimi,
  • ciągłe podnoszenie kwalifikacji pracowników i bezpieczeństwa pracy,
  • przestrzeganie zasad etyki względem wszystkich pracowników,
  • wdrożenie kultury jakości i bezpieczeństwa żywności poprzez zaangażowanie całej załogi Zakładu.

 

Wszyscy pracownicy i współpracownicy Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „JBB” Import – Eksport Józef Bałdyga ponoszą odpowiedzialność za jakość i bezpieczeństwo produktu, ponieważ zdrowie i życie ludzkie stanowią dla nas wartości nadrzędne. Stale zachęcamy pracowników i współpracowników do twórczego i efektywnego współdziałania na rzecz podnoszenia jakości i bezpieczeństwa żywności, a także ograniczania wpływu na środowisko naturalne. Podstawę zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów stanowi bieżąca analiza potencjalnych zagrożeń jakości i bezpieczeństwa żywności w procesie produkcyjnym oraz stosowanie właściwych środków kontroli.

Jako Właściciel Firmy deklaruję pełne zaangażowanie w zapewnienie zasobów i systematyczny rozwój działalności Firmy oraz wdrożonego Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności opartego o międzynarodowe standardy: „IFS Food – Standard do auditowania jakości oraz bezpieczeństwa produktów spożywczych” oraz „BRC Global Standard for Food Safety” w Zakładzie w Łysych i Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności wdrożonego na podstawie „IFS Food – Standard do auditowania jakości oraz bezpieczeństwa produktów spożywczych” w Zakładzie w Dylewie.

 

Newsletter
close slider

Zapisz się do newslettera