Nasze chałwy

Nasze chałwy nie posiadają w składnikach syropu glukozowego, proszku jajecznego, oleju palmowego i rzepakowego natomiast mamy w składzie 52% miazgi sezamowej, cukier, wyciąg z korzenia mydlnicy i naturalny aromat waniliowy.

Chałwę produkujemy ręcznie w fabryce na Pomorzu na oryginalnej recepturze tureckiej.

 

 

Nasze wyroby

Nasze wyroby wytwarzane są w oparciu o tradycyjne, tureckie receptury. Proces produkcji w zasadniczej jego części realizowany jest ręcznie przez pracowników kierowanych przez wysokiej klasy specjalistów z Turcji.

 

 

 

 

Firma z długoletnią tradycją

Firma ELIS z siedzibą w Tuchomiu jest firmą rodzinną z długoletnią tradycją.

Historia nasza sięga lat dziewięćdziesiątych, kiedy to stawialiśmy pierwsze kroki jako producent chałwy.

Przez te wszystkie lata kładliśmy nacisk na rozwój i doskonalenie naszej działalności. Pod nazwą Elis działamy od 2006 roku. W swojej ofercie posiadamy chałwę pod marką – Sułtan.

Jesteśmy również producentem wysokiej jakości miazgi sezamowej, którą wytwarzamy z ziaren sezamu sprowadzanych od najlepszych dostawców z całego świata.

Szukaj naszych produktów w sieciach: AUCHAN, LIDL, NETTO, DINO, INTERMARCHE, EUROCASH

 

Posiadamy certyfikat IFS

  • Nasze chałwy Nasze chałwy nie posiadają w składnikach syropu glukozowego, proszku jajecznego, oleju palmowego i rzepakowego natomiast mamy w składzie 52% miazgi sezamowej, cukier, wyciąg z […]
  •     Firma BiFIX jest producentem herbat, który od prawie 30 lat zaskakuje swoich Klientów coraz to nowszymi smakami tego tradycyjnego napoju. W ofercie Firmy znajdują […]
  • Firma TAKFOODS to producent chałwy i tahini oraz importer bakalii. Jesteśmy firmą rodzinną, która działa nieprzerwanie z sukcesem na rynku polskim od kilku lat przenosząc swoje […]
  • Poznaj MAKAR MAKAR BAKALIE Sp. z o.o. Sp. k. jest polskim przedsiębiorstwem działającym na rynku od 1985 roku. Przedmiotem naszej działalności gospodarczej jest import, konfekcjonowanie, przetwórstwo oraz sprzedaż bakalii, […]
Newsletter
close slider

Zapisz się do newslettera