„KISZON” jest prywatną polską firmą, działającą w branży spożywczej.
Charakterystyczna nazwa naszej firmy, nawiązuje do zainspirowanej zdrowym stylem życia i odżywiania. Podstawowe nasze produkty to są kiszone soki oraz kiszone warzywa. Jest to oferta bazująca na bogatej rodzimej tradycji, a jednocześnie nowatorska na polskim rynku, z ogromnym potencjałem rozwojowym.
Naszym nadrzędnym celem jest dostarczanie państwu produktów świeżych, naturalnych i ekologicznych, wspierające zdrowie,odporność i dobre samopoczucie.
smacznego 🙂
Kiszonki są efektem fermentacji i zawierają w sobie mnóstwo bakterii mlekowych. Oznacza to, że mają działanie probiotyczne. Zawartość kwasu mlekowego doskonale wpływa na florę bakteryjną i cały nasz układ trawienny. Wpływają także na zmniejszenie ilości cholesterolu we krwi, regulują poziom cukru, a dodatkowo zawierają mnóstwo witamin i minerałów. Przede wszystkim można w nich znaleźć mnóstwo witaminy C, a także E i K. Są także bogatym źródłem witamin z grupy B. Kiszonki zawierają także sole mineralne i organiczne związki siarki
Kiszonki to naturalny probiotyk, który korzystnie wpływa na mikroflorę jelit, skąd pochodzi nasza odporność. Dlatego jedzenie kiszonych produktów pozwala wzmocnić organizm.
- Działają przeciwnowotworowo, zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych, głównie tych związanych z układem pokarmowym.
- Produkty fermentowane pomagają odbudować florę bakteryjną i przywrócić równowagę w organizmie po kuracjach antybiotykowych.
- Kiszonki zawierają kwas mlekowy, który reguluje florę bakteryjną w jelitach, wspomaga trawienie i wchłanianie produktów przemiany materii oraz zmniejsza poziom cholesterolu.
- Kiszonki są doskonałe dla osób odchudzających się – węglowodany ze świeżych surowców zostają zużyte do fermentacji, stąd niższa kaloryczność tych produktów.