Historia zakładu sięga ponad 30 lat wstecz i wywodzi się ze starego Wedla, gdzie swoje umiejętności i wiedzę cukierniczą zdobywał założyciel naszej firmy. Dziś produkcją i rozwojem zajmuje się już kolejne pokolenie. Nasze wyroby można znaleźć nie tylko na rynku polskim, czy szerzej, europejskim ale także rosyjskim. Stawiamy na tradycyjne, sprawdzone receptury, najwyższej jakości składniki, naturalne aromaty i naturalne barwniki. Nie stosujemy konserwantów i sztucznych półproduktów. Nie używamy utwardzanych tłuszczów. Od pewnego czasu staramy się również zastępować cukier zdrowszymi odpowiednikami. Sprzedajemy produkty pod swoją marką i pod markami własnymi. Liczy się dla nas przede wszystkim utrzymanie ponadprzeciętnej jakości naszych wyrobów oraz ich wysokich walorów smakowych.

 

Naturalnie galaretka

Agar to najzdrowszy ze środków żelujących. Stosujemy tę naturalną, bezsmakową substancję żelującą pochodzenia roślinnego do produkcji galaretek i pianek. To nasza specjalizacja. Wytwarzamy galaretki formowane w różne kształty, krojone, jedno i wielowarstwowe, w postaci bloku bądź batoników. Oferujemy galaretki zatapiane w piance agarowej, jak również wielosmakowe pianki z herbatnikami. Dzięki dopracowanym metodom produkcji nasze galaretki mają odpowiednią kruchość i zachowują swoje walory nawet w podwyższonej temperaturze otoczenia, na przykład podczas upalnego lata.

 

 

Z rodowodem z PRL-u

Klasyczny blok czekoladowy pomyślany był jako substytut czekolady w czasach, gdy jej zdobycie było praktycznie niemożliwe. Uzupełniona ciastkami masa kakaowa na bazie margaryny z dodatkiem mleka w proszku stanowiła doskonały ale często jedyny dostępny deser. Czasy PRL-u już dawno minęły ale sentyment pozostał. Nasze bloki kakaowe i orzechowe produkowane są w oparciu o tradycyjną recepturę liczącą sobie ponad 40 lat, jednak do ich produkcji używamy najlepszych, współczesnych surowców. Stosujemy najwyższej jakości mleko w proszku, holenderskie kakao, korzystamy jedynie z nieutwardzanego tłuszczu, bez związków transowych. Jako dodatki stosujemy daktyle, orzechy, rodzynki i ciastka. W naszej ofercie można znaleźć również bloki wytwarzane bez dodatku cukru.

 

 

Dla zdrowia i energii

Wielu klientów szuka dziś smacznych ale również zdrowych produktów. Dotyczy to także słodyczy. Takim osobom proponujemy batoniki daktylowo-zbożowe. Receptura naszych batoników jest precyzyjnie opracowana i zbilansowana. Została stworzona szczególnie z myślą o osobach aktywnie uprawiający sport, ale stanowią one również doskonałą przekąskę na drugie, szkolne śniadanie. Wytwarzane przez nas produkty bazują tylko na naturalnych składnikach. Batoniki nie zawierają syropu glukozowego ani dodatku cukru! Nie mają konserwantów ani barwników! Produkowane są również bez dodatku substancji utrzymujących wilgoć!

 

Karmelowe słodkości

W naszej ofercie znajdą również coś dla siebie prawdziwi miłośnicy cukru. Wytwarzane przez nas wyroby karmelowe to zazwyczaj produkty okolicznościowe. Produkujemy głównie cukierki choinkowe i lizaki. Największą popularnością cieszą się tradycyjne walentynkowe serca. W sprzedaży mamy jednak również owocowe i miętowe landrynki.

  •   Historia zakładu sięga ponad 30 lat wstecz i wywodzi się ze starego Wedla, gdzie swoje umiejętności i wiedzę cukierniczą zdobywał założyciel naszej firmy. Dziś produkcją […]
  •   Unitop – jeden z największych producentów chałwy i sezamków w Europie   Kim jesteśmy? Unitop jest jednym z największych producentów chałwy i sezamków w Polsce, […]
  •   Wawel to jeden z największych i najbardziej doświadczonych producentów słodyczy w Polsce. Za początek powstania firmy uważa się rok 1898, kiedy to cukiernik, przemysłowiec i […]
  • Sante to polska firma, która powstała w 1992 roku jako firma rodzinna, od początku wyznaczając trendy na rynku zdrowej żywności. Misja firmy zawarta jest w jej […]
Newsletter
close slider

Zapisz się do newslettera