Simple Kombucha to marka naturalnych napojów fermentowanych tworzona przez ludzi z pasją do dobrego jedzenia, pokorą wobec natury i wiarą, że świat może być prawdziwy i prosty jak nasza kombucha.
Co to jest kombucha?
Simple Kombucha to smaczny, orzeźwiający słodko-kwaśny napój otrzymywany z posłodzonego naparu z zielonej herbaty poddanego ponad 30 dniowej fermentacji. Dla uzyskania owocowych nut dodajemy dojrzałe maliny, kwiaty hibiskusa i dzikiego bzu oraz soczyste cytryny. To z tych naturalnych składników żyjące w symbiozie bakterie i drożdże wytwarzają prawdziwy „eliksir życia” – napój bogaty w kwasy organiczne (kwas octowy, mlekowy, cytrynowy, glukonowy, glukuronowy) polifenole, enzymy, witaminy z grupy B, witaminę C oraz mikroelementy: miedź, cynk, żelazo, wapń, mangan. Simple Kombucha zawiera żywe bakterie i drożdże. Produkt nie jest pasteryzowany, sztucznie karbonizowany ani konserwowany.
Kombucha jest znana od tysięcy lat. Tak jak inne kiszonki i napoje fermentowane staje się coraz popularniejsza i zyskuje coraz więcej zwolenników. Sięgają po nią fani zdrowego odżywiania chcący dodać sobie energii i witalności oraz ci, którzy szukają sposobów wzmocnienia swojej odporności
i poprawienia pracy jelit. Cieszy się zainteresowaniem także tych, co chcą po prostu poprawić sobie swoje samopoczucie pijąc w 100% naturalny produkt.
Czym wyróżnia się nasza kombucha ?
Na „kombuchowym” rynku przeważają marki fermentujące bardzo octowe, sztucznie mocno gazowane napoje. My poszliśmy w innym kierunku. Nasza kombucha jest fermentowana, ale nie ma mocno octowego smaku. Nie dodajemy do niej dwutlenku węgla, który ma niekorzystny wpływ na żywe kultury bakterii zawarte w napoju.