
Zakład Usług Handlowych Robico funkcjonuje na polskim rynku od ponad 30 lat. Specjalizuje się w sprzedaży napojów fermentowanych pod marką Robico.
Firma współpracuje z wybranymi zakładami mleczarskimi, którym zleca produkcję wyrobów w oparciu o własną technologię i know-how. W portfolio Robico znajdują się Kefiry: tradycyjny oraz bez laktozy z probiotykiem L.Rhamnosus oraz Maślanka naturalna, jak również Kefir w szklanej butelce.
Produkcja Kefiru Robico jest w 100% inspirowana tradycyjnym sposobem wytwarzania. Dzięki termostatowej metodzie produkcji proces fermentowania i dojrzewania zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce, a nie w ogólnym zbiorniku. W wyniku tego dwutlenek węgla jest zatrzymywany podczas procesu fermentacji. Kefiry Robico produkowane są bez dodatku mleka w proszku.
Nadrzędnym celem działalności firmy jest sprzedaż produktów świeżych, naturalnych o możliwie najprostszym składzie (clean label), jak najmniej przetworzonych oraz w najlepszych opakowaniach. Dlatego produkty marki Robico wybierają wymagający klienci, którzy cenią powtarzalną jakość oraz świadomie podejmują decyzje.