Priorytetem naszego młyna jest produkcja wyrobów, które spełniają oczekiwania Naszych Klientów. Nasza mąka produkowana jest bez dodawania substancji chemicznych na tradycyjnych maszynach młynarskich. Dbamy o to, by nasze wyroby były naturalne dla Twojego zdrowia.

Z wielką przyjemnością witamy w gronie Naszych Klientów.

Młyn z 300-letnią tradycją

Początki młyna wiejskiego w Kleczy sięgają XVIII w. Sięgając do historii na terenie obecnej wsi i okolic były zlokalizowane aż 3 młyny wiejskie. Jednak obecnie zachował się tylko nasz rodzinny młyn w Kleczy Dolnej.

Nasze produkty

  • Mąka Pszenna
  • Mąka Krupczatka
  • Mąka Orkiszowa
  • Mąka żytnia
  • Kasza Jęczmienna
  • Otręba Pszenna

 

  • Priorytetem naszego młyna jest produkcja wyrobów, które spełniają oczekiwania Naszych Klientów. Nasza mąka produkowana jest bez dodawania substancji chemicznych na tradycyjnych maszynach młynarskich. Dbamy o to, […]
  •   Makarony z serca i z wiedzy Wszystko zaczęło się od pasji podróżowania,bo zwiedzanie to nie tylko pejzaże i zabytki,ale też różnorodność smaków i aromatów.Inspiracja powstania […]
  •   Jesteśmy polską firmą działającą w zakresie przetwórstwa zbóż i piekarnictwa od 1942 r. Jako rodzinna firma z wieloletnimi tradycjami, jesteśmy od ponad 70 lat w […]
  • Zakład Produkcji Makaronów SULMA Sp. z o.o. jest jednym z większych i uznanych producentów makaronu i kaszy gryczanej w Polsce. Nasz dynamiczny rozwój rozpoczął się w […]
  • Kreujemy technologie nowej generacji, które pozwalają dostarczać surowce do produkcji żywności funkcjonalnej. Nie ma takiej dziedziny produkcji w branży spożywczej, w której tworzone przez na[s naturalne […]
  • Lesaffre Polska SA to wiodący producent drożdży piekarskich, polepszaczy oraz dodatków dla branży piekarskiej i cukierniczej. Siedziba firmy zlokalizowana jest w Wołczynie (woj. opolskie) gdzie mieści […]
  • Najlepsze rzeczy tworzy się z pasją Zespół Młynów Jelonki uzyskał certyfikację “Doceń polskie TOP PRODUKT”! Wysokogatunkowa Mąka pszenna typ 450 Tortowa Pasja – idealna na biszkopty […]
Newsletter
close slider

Zapisz się do newslettera