Jesteśmy rodzinną, polską firmą, działającą na rynku od 1992 roku. W tym czasie udało nam się stworzyć jedno z największych, najbardziej innowacyjnych i najbezpieczniejszych przedsiębiorstw w branży przetwórstwa mięsnego w Polsce.

 

MAMY NAJNOWOCZEŚNIEJSZY ZAKŁAD ROZBIORU MIĘSA W EUROPIE

W 2016 roku uruchomiliśmy w Dylewie innowacyjny zakład rozbioru mięsa wieprzowego, w którym pracuje ponad 100 osób. Wykorzystane w nim zaawansowane technologie pozwalają nam jeszcze lepiej dbać o jakość i bezpieczeństwo naszych produktów.

 

NALEŻYMY DO PROGRAMU „FIRMA RODZINNA”

Charakterystyczny znak drzewka to świadectwo, że znajdujemy się w gronie rodzinnych, wielopokoleniowych polskich firm. Firm, które hołdują takim wartościom jak zaufanie, tradycja i bezpieczeństwo oraz przyczyniają się do rozwoju rodzimej gospodarki.

 

CZAS PARTNERSTWA JBB BAŁDYGA

To nasz autorski i dynamicznie rozwijający się program stworzony z myślą o polskich przedsiębiorcach, którzy prowadzą punkty sprzedaży wędlin i mięsa. Dzięki niemu mogą oni rozwijać swój biznes i dostarczać konsumentom nasze smaczne i świeże wędliny wysokiej jakości.

 

 

Misją Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „JBB” Import – Eksport Józef Bałdyga jest produkowanie i dostarczanie mięsa, wędlin i wyrobów wędliniarskich o gwarantowanej jakości i bezpieczeństwie, spełniających oczekiwania klientów oraz wymagania obowiązujących przepisów prawa żywnościowego.

 

  • Osiągnięcie tego celu jest realizowane poprzez:
  • dokładne rozpoznawanie potrzeb i oczekiwań klienta,
  • wprowadzenie, utrzymanie, rozwój oraz ciągłe doskonalenie udokumentowanego systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności,
  • stosowanie nowoczesnych rozwiązań technologicznych i stałe zapewnienie właściwego potencjału technicznego i organizacyjnego Zakładu,
  • staranne selekcjonowanie dostawców i doskonalenie współpracy z nimi,
  • ciągłe podnoszenie kwalifikacji pracowników i bezpieczeństwa pracy,
  • przestrzeganie zasad etyki względem wszystkich pracowników,
  • wdrożenie kultury jakości i bezpieczeństwa żywności poprzez zaangażowanie całej załogi Zakładu.

 

Wszyscy pracownicy i współpracownicy Zakładu Przetwórstwa Mięsnego „JBB” Import – Eksport Józef Bałdyga ponoszą odpowiedzialność za jakość i bezpieczeństwo produktu, ponieważ zdrowie i życie ludzkie stanowią dla nas wartości nadrzędne. Stale zachęcamy pracowników i współpracowników do twórczego i efektywnego współdziałania na rzecz podnoszenia jakości i bezpieczeństwa żywności, a także ograniczania wpływu na środowisko naturalne. Podstawę zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów stanowi bieżąca analiza potencjalnych zagrożeń jakości i bezpieczeństwa żywności w procesie produkcyjnym oraz stosowanie właściwych środków kontroli.

Jako Właściciel Firmy deklaruję pełne zaangażowanie w zapewnienie zasobów i systematyczny rozwój działalności Firmy oraz wdrożonego Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności opartego o międzynarodowe standardy: „IFS Food – Standard do auditowania jakości oraz bezpieczeństwa produktów spożywczych” oraz „BRC Global Standard for Food Safety” w Zakładzie w Łysych i Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności wdrożonego na podstawie „IFS Food – Standard do auditowania jakości oraz bezpieczeństwa produktów spożywczych” w Zakładzie w Dylewie.

 

  • Jesteśmy rodzinną, polską firmą, działającą na rynku od 1992 roku. W tym czasie udało nam się stworzyć jedno z największych, najbardziej innowacyjnych i najbezpieczniejszych przedsiębiorstw w […]
  •   Tajemnica wyjątkowego smaku produktów marki Damak tkwi w połączeniu nowoczesnego przemysłowego procesu produkcji z tradycyjną, higieniczną metodą produkcyjną wysokiej jakości. Eksportujemy nasze produkty do wszystkich […]
  • Zakłady Mięsne Wiesław Leśniak powstały w 1990 roku w Nowym Sączu. Jako wieloletni producent wędlin zapewniamy naszym klientom uznaną markę. Od początku działalności firma kierująca się […]
Newsletter
close slider

Zapisz się do newslettera