Zalety majonezów niskotłuszczowych

Majonez króluje na polskich stołach nie tylko w okresie świąt wielkanocnych. Stanowi nieodzowny dodatek wielu sałatek, past czy dipów, niemniej jego spożywanie w nadmiernych ilościach może prowadzić do poważnych konsekwencji dla zdrowia. Doskonałą alternatywą dla tradycyjnych majonezów są ich niskotłuszczowe odpowiedniki. Jakie korzyści przemawiają za włączeniem ich do diety?

 

Dlaczego warto wybrać majonezy niskotłuszczowe?

Majonez to jeden z ulubionych dodatków, stosowany do rozmaitych potraw i przekąsek. Niestety, ze względu na wysoką zawartość tłuszczu, specjaliści radzą, aby ograniczyć jego spożycie do jednej łyżeczki dziennie. Powód? Produkty bogate w tłuszcze prowadzą nie tylko do nadwagi, ale mają również niekorzystny wpływ na pracę serca. Tradycyjny majonez jest bowiem bogaty w cholesterol, którego zbyt duża ilość prowadzi do zapychania żył, a tym samym utrudnia prawidłowe krążenie krwi.

Z tego względu warto poszukać zdrowsze odpowiedniki. Majonezy niskotłuszczowe posiadają znacznie mniej kalorii, dzięki czemu (przy zachowaniu odpowiedniej diety) pozwalają zachować optymalną wagę, a tym samym cieszyć się lepszym samopoczuciem. Obniżona zawartość tłuszczu nie zakłóca prawidłowej pracy serca. Doskonałym wyborem są majonezy powstałe wyłącznie na bazie składników roślinnych. Poza korzystnym wpływem na zdrowie, mogą być one spożywane przez wegan, a także osób cierpiących na celiakię czy też borykających się z rozmaitymi alergiami.

 

Jak smakują majonezy o obniżonej zawartości tłuszczu?

Kolejną, niekwestionowaną zaletą niskotłuszczowych majonezów, na bazie roślinnych składników jest ich smak. Zasadniczo, nie różni się on niczym od tradycyjnych produktów tego typu. Wszystkie składniki zostały skomponowane w taki sposób, aby majonezy odznaczały się odpowiednią pełnią smaku oraz strukturą. W rezultacie można włączyć do diety niskokaloryczny, zdrowy produkt, nie tracąc na jakości potraw.

 

 

Cremajo – mało kto wierzy w Jego smak I zalety, dopóki nie spróbują. Ta nowośc   na rynku udowadnia, że można odżywiać się smacznie I zdrowo, nie rezygnując z ulubionych smaków.

Pierwszym czynnikiem odrózniajacym Cremajo od tradycyjnego majonezu jest jego niska kaloryczność –  odpowiednio 230 kcal i 392 kcal ( dla produktu z 20%  I 40% zawartością tłuszczu). Dodatkowo – produkt nie posiada glutenu I laktozy.

Możliwe zastosowanie?  Stosujemy go dokładnie tak samo jak tradycyjny majonez  – do kanapek, dipów lub sałatek. W związku z niską kalorycznością produkt mozna wykorzystac nawet do kolacji. Dodatkowo Cremajo nie wymaga przechowywania w lodówce, więc bez obaw mozna go stosować jako bazę do dipów w upalne dni. Cremajo jest przeznaczony DLA WSZYSTKICH, którzy lubią smak tradycyjnego majonezu, bez wyjątków.  KAŻDY może raczyć się naszym produktem, niezależnie od diety którą stosuje – diabetycy,  kulturyści, a nawet alergicy.

 

Cremajo zachowuje swoją świeżość przez 12 miesięcy, co czyni go także doskonałym wyborem na wszelkie wyjazdy terenowe – biwaki, spływy kajakowe, wypady za miasto. Będąc produktem w 100% roślinnym Cremajo zniesie warunki znacznie trudniejsze niż tradycyjny majonez.

Chcemy przedstawić nowy produkt na rynku Polskim, jest to Cremajo.  Jak majonez ale bez jajek, naturalny i bardzo smaczny produkt.Co za tym idzie wegański oraz dla większości ludzi, również alergików. Ten lekki i wyrazisty smak naszego produktu to propozycja dla wszystkich szukających alternatywy dla klasycznego majonezu i nie tylko. Dzięki temu że nasz Cremajo ma obniżoną ilość tłuszczu i bardzo niska kaloryczność (230 kcal i 392 kcal) nadają się do każdej diety:

*sportowców i fit
*alergików
*vegan i wegetarian
*diet niskokalorycznych
*cukrzyków
*i wiele innych

Cremajo mimo iż nie jest tradycyjnym majonezem cechuję się idealną, kremową konsystencją przez co idealne nadaje się do wszelkiego rodzaju sałatek, kanapek czy wielu innych dań. Ponadto stanowi świetną bazę do stworzenia sosów oraz dipów.

Kolejną jego zaletą jest to, iż nie zawiera on glutenu i laktozy oraz nie psuje się  jak konwencjonalny majonez. Ponadto nie trzeba go trzymać w lodówce.

Ten produkt daje państwu zupełnie nowe możliwości tworzenia dań.

 

  •   Zalety majonezów niskotłuszczowych Majonez króluje na polskich stołach nie tylko w okresie świąt wielkanocnych. Stanowi nieodzowny dodatek wielu sałatek, past czy dipów, niemniej jego spożywanie […]
Newsletter
close slider

Zapisz się do newslettera