Marka Incola została stworzona w 2011 roku przez zespół specjalizujący się w technologiach produkcji bezglutenowej. Nasze linie produkcyjne zostały zaprojektowane w taki sposób, aby całkowicie zabezpieczyć różnorodny wachlarz produktów bezglutenowych przed wzajemnym zanieczyszczeniem alergenami pokarmowymi.

Nazwa marki pochodzi z łaciny Incola – domownik. Naszym celem jest dotarcie do klienta na diecie bezglutenowej – do każdego miejsca i o każdej porze. Poprzez nasze działania marketingowe chcemy sprawić, aby Państwa życie było łatwe, nie tylko w miejscu zamieszkania, ale także w podroży, hotelu czy restauracji.

Specjalizujemy się w produkcji oraz dystrybucji wyrobów piekarniczych oraz ciastkarskich. Produkty kierowane są do wszystkich konsumentów z nietolerancją glutenu, mleka, kazeiny, laktozy, soi, jaj oraz wszelkiego rodzaju orzechów.

Wielokrotne kontakty z klientem polskim oraz zagranicznym pozwoliły na stworzenie takiego profilu produkcji, aby zaspokoić wymagania coraz szerszej rzeszy konsumentów z alergiami pokarmowymi, toteż składy produktów wolnych od alergenów zostały skomponowane w taki sposób, aby każdy konsument mógł wybrać coś dla siebie.

Misja firmy GFS Poland została oparta o długoletnie doświadczenie kadry zarządzającej w zakresie produkcji pieczywa bezglutenowego oraz innej żywności bezglutenowej . Wiemy z jakimi problemami borykają się nasi klienci, dlatego też główny nacisk naszej działalności położony jest na jakość i bezpieczeństwo produktu. Przywiązujemy szczególną uwagę do technologii produkcji oraz systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. W 2017 r. otrzymaliśmy Międzynarodowy Certyfikat Bezpieczeństwa Żywności IFS food oraz licencjonowany Znak Przekreślonego Kłosa. Jesteśmy przekonani, że tylko takie podejście procesowe jest w stanie uczynić naszą produkcję atrakcyjną dla konsumenta.

Bezpieczeństwo produktu jest gwarantowane poprzez nowoczesną infrastrukturę produkcyjną, przeszkolony personel a także liczne badania surowców i gotowych produktów w akredytowanych laboratoriach. Wysoka jakość i różnorodność oferowanych smaków, powoduje, iż klient zapomina o swojej chorobie, chętnie dzieląc się swoim pieczywem bezglutenowym z przyjacielem. Odbiorca nie musi analizować z uwagą etykiet naszych produktów bezglutenowych, ponieważ używamy naturalnych składników, wciąż podążając za nowymi odkryciami światowej technologii. Nasze produkty stanowią doskonały kompromis tradycyjnego smaku i innowacyjnej produkcji.

licencjonowany znak przekreślonego kłosa

Od września 2017 r. wszystkie produkty Incola certyfikowane są przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa jest wyraźnym sygnałem, że oznaczone nim wyroby są bezpieczne dla osób cierpiących na alergie pokarmowe i celiakię, a poziom glutenu w nich nie przekracza w nich 20 ppm. Kilku naszym produktom zmieniono już opakowania, na te oznaczone Certyfikowanym znakiem Przekreślonego Kłosa i sukcesywnie będą wdrażane kolejne.

 

 

Newsletter
close slider

Zapisz się do newslettera